Pemenang Miss Universe 2017 ialah Graduan Perniagaan & Guru Seni Mempertahankan Diri Wanita!

Syabas diucapkan kepada wakil dari negara Afrika Selatan, Demi-Leigh Nel-Peters, 22, yang juga seorang tenaga pengajar bagi seni mempertahankan diri untuk wanita kerana telah dinobatkan sebagai Miss Universe di Las Vegas semalam. Demi-Leigh Nel-Peters, melakar senyuman menawannya setelah diumumkan sebagai pemenang, yang juga baru tamat belajar dalam bidang pengajian perniagaan di Universiti North West. Minatnya terhadap […]

Read More Pemenang Miss Universe 2017 ialah Graduan Perniagaan & Guru Seni Mempertahankan Diri Wanita!

Keindahan Koleksi 12 Gambar Tumbuhan Ini Membesar

Oleh: Mediarena Mungkin ada pembaca di sini tak tahu mana datangnya tumbuh-tumbuhan yang boleh dikatakan saban hari kita lihat terjual di pasaraya atau kedai serbaneka berhampiran dengan rumah kita. Marilah kita sama-sama menikmati keindahan alam sekitar hasil ciptaan Yang Maha Esa.  Bersyukurlah kita semua kerana hasil bumi yang dianugerahkan ini telah mendatangkan pelbagi nikmat untuk […]

Read More Keindahan Koleksi 12 Gambar Tumbuhan Ini Membesar

Tolong, macam mana nak susun semua ni? Ini dia 16 tips terbaik kemas barang anda bila melancong!

Ada orang bila nak pergi berjalan je, tak kiralah dekat atau jauh, lama atau sekejap mesti tak tahu bagaimana nak kemas dan barang apa yang perlu dibawa. Kalau yang selalu melancong atau berjalan sana sini mesti dah arif bab-bab kemas beg lagasi ni. Walauapapun, tak rugi jika kita kongsi tips yang bermanfaat ini untuk kita […]

Read More Tolong, macam mana nak susun semua ni? Ini dia 16 tips terbaik kemas barang anda bila melancong!

Waspada, 10 Negara yang Terkenal dengan Penyeluk Saku!

  Pergi melancong ke seluruh dunia memang satu pengalaman yang sangat menyeronokkan. Tak kiralah samada pergi secara individu, berkumpulan atau bersama insan tersayang. Namun begitu, kita harus berhati-hati bila sampai ke negara orang. Macam kata pepatahlah, “lain padang lain belalang, lain orang lain ragamnya”. Jadi, bila sampai di sesuatu tempat, harus berwaspada selalu supaya pengalaman […]

Read More Waspada, 10 Negara yang Terkenal dengan Penyeluk Saku!

5 Sebab Utama Kenapa Perlu Makan Kurma!

Perasan tak? Kalau di Malaysia, kurma sangat popular dikalangan umat islam terutamanya pada bulan Ramadhan. Pada masa inilah kita lihat ramai orang berpusu-pusu pergi ke pasar atau kedai mencari kurma bagi mengikut amalan sunnah sebagai juadah pertama dimakan untuk berbuka puasa. Namun begitu, bila habis saja bulan puasa, ramai yang tidak mempedulikan lagi buah yang […]

Read More 5 Sebab Utama Kenapa Perlu Makan Kurma!